Τώρα που ο καιρός ανοίγει, είναι ευκαιρία να πάρετε τα παιδιά σας για ένα πικ-νικ στην εξοχή. Το μόνο που σας λείπει είναι οι κατάλληλες συνταγές, για να πετύχει η εκδρομή σας.
Πλαστικά πιατάκια, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια έχουν ήδη μπει στο καλαθάκι του πικ-νικ.
Τώρα «εμπρός» να ετοιμαστούν και τα φαγητά.
Σάντουιτς με τυρί κρέμα
Υλικά
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. μουστάρδα
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
4 φύλλα μαρούλι
4 φέτες κίτρινο τυρί
1 μεσαίο κρεμμύδι
4 μικρές μπακέτες
4 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τη μουστάρδα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν πλένετε το μαρούλι και το στραγγίζετε καλά. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λωρίδες. Κόβετε τις μπαγκέτες στη μέση και τις αλείφετε με την κρέμα από τυρί και μουστάρδα. Κόβετε το ζαμπόν σε φέτες, βάζοντας στο κάτω μέρος της μπαγκέτας μία φέτα μαρούλι, μία φέτα κίτρινο τυρί, κρεμμύδι και ζαμπόν.
Για να μη διαλυθεί στη μεταφορά, καρφώνετε μία οδοντογλυφίδα.
Κάθε σάντουιτς έχει 3.020 Kj ή 720 cal.
Kiss με ανθόγαλα
Υλικά ( για περίπου 12 άτομα )
250 γρ. αλεύρι
Αλάτι
6 αυγά
125 γρ. βούτυρο
500 γρ. καρότο
400 γρ. ανθόγαλα
Άσπρο πιπέρι
150 γρ. κίτρινο τυρί
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε ένα αυγό, το βούτυρο (σε κομμάτια) και μία έως δύο κουταλιές κρύο νερό. Τα ανακατεύετε αρχικά με ένα μίξερ και κατόπιν με τα χέρια. Το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα και ανακατεύετε το ανθόγαλα με τρία αυγά, αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το τυρί σε κομματάκια και αλείφετε το ταψί (για τάρτες) με λίγο βούτυρο. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο φύλο και τη βάζετε σε ταψί. Απλώνετε τη μισή γέμιση από το ανθόγαλα στη ζύμη, βάζετε τα καρότα και στη συνέχεια την υπόλοιπη γέμιση. Ρίχνετε από πάνω το τυρί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 έως 45 λεπτά.
Κάθε κομμάτι έχει 1260 Kj ή 400 cal.
Power wrap
Υλικά (για 8 κομμάτια)
150 γρ. αλεύρι
Λίγο αλάτι
400 γρ. γάλα
4 αυγά
2-3 κουτ. Λάδι
200 γρ. αγγούρι
200 γρ. κινέζικο λάχανο
2 ντομάτες
400 γρ. ανθόγαλα
150 γρ. κίτρινο τυρί
200 γρ. βραστή γαλοπούλα σε φέτες
Εκτέλεση
Βάζετε αλεύρι, αλάτι, γάλα και αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε 10 λεπτά. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέτετε λίγο λάδι. (Από τη ζύμη αυτή φτιάχνετε 8 κρέπες.) Κόβετε το μαρούλι, το αγγούρι σε λεπτές φέτες και τη ντομάτα σε κύβους. Απλώνετε το ανθόγαλα πάνω στην κρέπα. Βάζετε τη ντομάτα, το αγγούρι και τη γαλοπούλα. Τυλίγετε την κρέπα σα ρολό και την κόβετε λοξά στη μέση.
Το κάθε κομμάτι έχει 1380 Κj ή 430 cal.

