Πανελλήνιες 2015: Τι να ταΐσετε το παιδί σας για να έχει επιτυχία στις εξετάσεις!

Πανελλήνιες 2015: Τι να ταΐσετε το παιδί σας για να έχει επιτυχία στις εξετάσεις!
Οι σχολικές εξετάσεις ξεκίνησαν και οι μαθητές όσο και οι γονείς τους αγωνιούν και σκέφτονται με ποιον τρόπο θα έχουν καλύτερη απόδοση. Διαβάστε παρακάτω τι να ταΐσετε το παιδί σας για να έχει επιτυχία στις εξετάσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και στην λειτουργία της μνήμης και πνευματικής διαύγειας.

Το πρωινό γεύμα είναι το πλέον βασικό, καθώς τροφοδοτεί τον οργανισμό με την απαιτούμενη ενέργεια. Φροντίστε να μην αφήνετε πολλές ώρες το στομάχι άδειο έτσι ώστε ο οργανισμός να τροφοδοτείται συχνά με τα απαραίτητα συστατικά και να αποφεύγονται συμπτώματα όπως ζάλη, κόπωση και ατονία.

Τα ενδιάμεσα από τα γεύματα θα πρέπει να είναι ισορροπημένα όπως π.χ. φρούτα, γιαούρτι και ξηροί καρποί.

Οι πρωτεΐνες θεωρούνται απαραίτητες στην διατροφή των μαθητών, όχι μόνο για την σωματική ανάπτυξη αλλά και για την συμβολή τους στην νοητική λειτουργία. Το κρέας, το ψάρι , τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα όσπρια είναι μερικά από αυτά.

Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι πηγή καλή ενέργειας και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και στον περιορισμό του άγχους.

Τα γεύματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν κυρίως υδατάνθρακες, οι οποίοι διοχετεύουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία αποτελεί πηγή ενέργειας του εγκεφάλου και είναι απαραίτητη για την μνήμη και την συγκέντρωση. Πηγές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι τα δημητριακά, τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και το ρύζι.

Η σωστή και καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι εξίσου σημαντική. Η κατανάλωση άφθονου νερού καθώς και τροφών πλούσιων σε νερό όπως τα φρέσκα φρούτα και οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί μπορούν να εξασφαλίσουν την επιθυμητή ενυδάτωση του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 03:45