Τα παιδιά παίρνουν περισσότερη ζάχαρη από όση πραγματικά χρειάζονται και αυτό γιατί η ζάχαρη υπάρχει σχεδόν παντού: στην κέτσαπ, στο καλαμπόκι, στις σάλτσες ζυμαρικών, στο ψωμί, στα φρέσκα φρούτα, στα δημητριακά (ακόμα και στα ολικής άλεσης), σε πολλά γιαούρτια και σε όλες σχεδόν τις τυποποιημένες τροφές.

Για να μην αναφερθούμε στα γλυκά, τη μαρμελάδα, τη σοκολάτα, τα κέικ, τα μπισκότα και τα ζελέ. Εάν δεν μπορείτε να αποκλείσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή του παιδιού σας τα ,τότε μπορείτε να την περιορίσετε.

Η ζάχαρη είναι αρκετά βλαβερή και μάλιστα έχει αποδειχθεί πως μειώνει τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον η ζάχαρη φορτώνει με θερμίδες το παιδί το οποίο αισθάνεται πρόσκαιρο κορεσμό και δεν παίρνει άλλα θρεπτικά συστατικά, ούτε βιταμίνες, ούτε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ούτε φυτικές ίνες, ούτε πρωτεΐνες, ενώ ταυτόχρονα δεν το χορταίνει. Διαβάστε τους τρόπους με τους οποίους θα περιορίσετε την ποσότητα ζάχαρης από τη διατροφή του παιδιού σας.

Επιμείνετε στην κατανάλωση πρωινού. Αφήστε στην άκρη τα ζαχαρούχα δημητριακά και σερβίρετε στα παιδιά σας πρωτεΐνη. Το πρωινό θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μία ώρα από το ξύπνημα, ώστε να μην πέσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr