Η ποιότητα της διατροφής της γυναίκας επηρεάζει τις πιθανότητες σύλληψης, την καλή έκβαση της εγκυμοσύνης της και έχει χίλια δύο καλά! Έρευνα φέρνει πάλι στο επίκεντρο την αξία της διατροφής υποστηρίζοντας πως η ανεπάρκεια ιωδίου κατά τη διάρκεια της κύησης συνδέεται με χαμηλές επιδόσεις του παιδιού στο σχολείο.

Οι ανάγκες του οργανισμού σε ιώδιο είναι αυξημένες κατά 50% κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μάλιστα το ιώδιο αποτελεί το βασικό συστατικό για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς, και για αυτό καθίσταται απαραίτητο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων. Η έρευνα που έγινε σε περισσότερες από 1.000 εγκυμονούσες, στα 2/3 των περιπτώσεων παρατηρήθηκαν μειωμένα επίπεδα ιωδίου στον οργανισμό τους, γεγονός που αύξανε τις πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Με απλά λόγια η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων του παιδιού σας μελλοντικά. Εάν λοιπόν, είστε έγκυος και θέλετε να γεννήστε ένα έξυπνο μωρό, οι ειδικοί συνιστούν να συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιο σας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr