Το πόρισμα της πλειοψηφίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» συζητήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών (Δ. Αβραμόπουλου, Α. Λοβέρδου, Α. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη), ενώ παράλληλα ζητούν και διερεύνηση ευθυνών από πράξεις ή παραλείψεις.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, το αντικείμενο της έρευνας αφορά στην τροπολογία Ανδρέα Λοβέρδου που ανοίγει τον δρόμο πώλησης του κοινωφελούς ιδρύματος και στις παρεμβάσεις εν συνεχεία, όπως αναφέρουν, του Άδ. Γεωργιάδη.

«Άρχισαν να λαλάνε για να έχουν καλύτερη τύχη, έχουμε να δούμε πολλά ακόμη» είπε βουλευτής της Εξεταστικής για την κρύπτη που ανακαλύφθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με νέα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη, καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων» επιμένει ο Γιώργος Γεωργαντάς της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως το κόμμα του λέει «ναι» στον περαιτέρω έλεγχο της κακοδιαχείρισης την περίοδο Μαρτίνη στο «Ντυνάν» και να εξεταστεί αν υπήρξε ζημία 4,5 εκατ. ευρώ, επειδή το Δημόσιο δεν έκανε την αναγγελία για ένα ποσό που αφορούσε σε φόρους του «Ντυνάν».

Και πριν στεγνώσει το μελάνι για το «Ντυνάν», έρχεται μέχρι αργά το βράδυ το πόρισμα για τις αρθροσκοπήσεις που φαίνεται να αφορά σε ακόμη έναν πρώην υπουργό Υγείας, τον Μάριο Σαλμά. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης θα τοποθετηθεί για τις αρθροσκοπήσεις από πλευράς ΝΔ, ο Νότης Μηταράκης για το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Γιώργος Βλάχος για το φάρμακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης