Από τα 0,40 στο 1,40 ευρώ ο καφές του στρατιώτη αλλά αυτό θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το αρμόδιο Υπουργείο στην ερώτηση που του έκαναν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη για τις αυξήσεις των τιμών στο ιδιωτικό πια κυλικείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ιδιωτικοποιηθούν τα λεγόμενα Κ.Ψ.Μ. (ώστε να αποδεσμευτούν οι οπλίτες και να είναι απρόσκοπτη η ενασχόλησή τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα) αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος επεσήμαναν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, παραθέτοντας το νέο κατάλογο τιμών στο στρατόπεδο της Θήβας. Σύμφωνα με το νέο «μενού» πέραν του καφέ, αυξήθηκαν επίσης οι τιμές στα κρουασάν από 0,40 σε 1,20 ευρώ,το νερό των 500ml από 0,20 σε 0,35 ευρώ. Κι όλα αυτά με τα 8,62 ευρώ που παίρνουν οι στρατιώτες τον μήνα.

Το γεγονός είχαν καταγγείλει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, Βασίλης Κυριακάκης και Θοδωρής Δρίτσας με σχετική ερώτησή τους μιλούσαν για «τρελά κέρδη» στους ιδιώτες σε βάρος των φαντάρων από outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης