ΠΚ

Τελικά, από τη γλώσσα δεν μπορείς να κρυφτείς. «Γλώττα λανθάνουσα» την αποκαλούσαν οι παλαιοί, προσθέτοντας χαιρέκακα «τ’ αληθή λέγει», αλλά ας το προσπεράσουμε προς το παρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υπόθεση Πετσίτη κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε κάποια στιγμή: «Εμείς είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι σε αυτό το θέμα». Προφανώς, θα ήθελε να πει «διαφανείς» ή «διάφανοι» αλλά είπε «διάτρητοι». Απλό σαρδάμ; Πιθανόν. Αλλά ήταν αρκετό για να προκαλέσει άμεση αντίδραση. Διότι όντως στην υπόθεση Πετσίτη, το Μαξίμου -υπό την ευρύτερη έννοια- είναι «διάτρητο». Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε μία ακολουθία τριγωνικών σχέσεων δικηγορικού γραφείου στην Κύπρο που εμπλέκεται με τον Λαυρεντιάδη (με τα λιπάσματα) αλλά και τα πετρέλαια της Βενεζουέλας με υπεράκτιες εταιρείες. Το δικηγορικό αυτό γραφείο έχει σχέση με τον Πετσίτη, ο οποίος συνδέεται με τον Νίκο Παππά, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα (ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ) τα οποία φυλακίστηκαν για άλλο σκάνδαλο κ.λπ. κ.λπ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση Πετσίτη. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να υπάρξει πλήρης ενημέρωση. Όντως, λοιπόν, υπάρχει πρόβλημα.

Το «διάτρητοι» ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να αντανακλά τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Το «διάφανοι» θα μπορούσε να απηχεί τις προθέσεις του ιδίου του πρωθυπουργού ως προς τη διαλεύκανση της εμπλοκής Πετσίτη στην ιστορία αυτή.

Και τα δύο μαζί δεν γίνεται. Πέραν του σαρδάμ ή του κατά Φρόυντ «lapsus est significatif» υφίσταται και η πολιτική ανάγκη να χυθεί φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης