Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ είναι μία σεβάσμια κυρία 93 ετών, η οποία παρά την ηλικία της εξακολουθεί να σκέπτεται και να διατυπώνει τις απόψεις της. Διανοούμενη, πανεπιστημιακός με διεθνή προβολή και άριστη δουλειά στη Βυζαντινολογία. Με ευρύτητα πνεύματος και διεθνή απήχηση. Με λίγα λόγια, είναι μία Ελληνίδα του κόσμου.

Όταν μία γηραιά κυρία ομιλεί, οι ακροατές κλίνουν την κεφαλή με σεβασμό, αναρωτιούνται, προβληματίζονται ενδεχομένως, αλλά δεν απαντούν. Πρόκειται για έναν μίνιμουμ σεβασμό προς τη ζωή, την εμπειρία και τη συσσωρευμένη σοφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσω, δε, μάλλον όταν αυτή η κυρία βίωσε και αφηγήθηκε τη βαρβαρότητα του πολέμου, κατήγγειλε πολλάκις όλες τις εκδοχές του φασισμού, άσκησε δριμύτατη κριτική, χωρίς επιφυλάξεις, έναντι της σταλινικής αριστεράς, προστάτεψε τη γνώση της και κυρίως προστάτεψε και τίμησε το επάγγελμά της. Δάσκαλος.

Κύριε Πολάκη, η αναφορά της κυρίας Αρβελέρ προς «Πολάκηδες στη Βουλή» δεν ήταν προσωπική για να σας αναγκάσει να απαντήσετε. Ήταν παιδαγωγική.

Οφείλατε να σκεφτείτε πριν αναρτήσετε την απάντησή σας. Η ηλικιωμένη κυρία απλώς προέβη σε ορισμένες διαπιστώσεις αξιακού χαρακτήρα. Ενδεχομένως να σας έθιξε. Και πάλι δεν απαντάμε κύριε υπουργέ. Αναρωτιόμαστε εάν στη διαπίστωση αυτή υπάρχει έστω και ψήγμα δικαιολογημένης κριτικής. Εκτός αν θεωρείτε πως η πολιτική σας διαδρομή δεν επιδέχεται κριτική, διότι είναι αλάνθαστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριε υπουργέ, η ακαδημαϊκός δεν είναι εχθρός της Αριστεράς. Θα μπορούσε να ήταν και ισχυρή σύμμαχος. Ο μοναδικός εχθρός της Αριστεράς ήταν και είναι η αυταρέσκειά της, μόνον που η Πολιτική δεν ασκείται μέσω του καθρέπτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης