Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν δει αρετές φορές τον σκύλο τους να γλύφει τα πόδια του.

Το γλείψιμο δεν είναι κάτι κακό ούτε παράξενο, αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή αν τα πράγματα γίνουν πιο έντονα. Ποιοι είναι οι λόγοι, λοιπόν, που γλείφουν τα πατουσάκια τους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Περιποίηση και καθαρισμός

Ένας από τους λόγους που γλείφουν οι σκύλοι τα πέλματα τους είναι γιατί θέλουν να καθαριστούν όταν λερώνονται, καθώς αυτό το μέρος του σώματος τους είναι αυτό που λερώνεται συνέχεια και εκεί συσσωρεύεται οποιαδήποτε βρωμιά.

Άλλοτε, ίσως έχει κολλήσει κάτι κατά τη διάρκεια της βόλτας ή του παιχνιδιού τους και με το γλείψιμο προσπαθούν να το απομακρύνουν. Το γλείψιμο, λοιπόν, των πελμάτων τους είναι σημαντικό κομμάτι της προσωπικής τους υγιεινής και φροντίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Καθαρισμός πληγής

Οι σκύλοι, επίσης, συνηθίζουν να γλείφουν οποιεσδήποτε πληγές ή πληγές χειρουργείου που έχουν καθυστερήσει να κλείσουν, προκειμένου να τις βοηθήσουν να κλείσουν ταχύτερα. Το γλείψιμο συμβάλλει στην συσσώρευση αίματος στη περιοχή και έτσι καθαρίζονται τυχόν θραύσματα που μπορεί να υπάρχουν εκεί. Μάλιστα ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σάλιο του σκύλου περιέχει και θεραπευτικές ιδιότητες, αν και δεν συμφωνούν όλοι σε αυτό.

Επομένως, το γλείψιμο των πληγών περιστασιακά δεν είναι καθόλου επιβλαβές για το κατοικίδιο σας, αν όμως έχει ράμματα φροντίστε να μη γλείφει τη συγκεκριμένη περιοχή για να μη τα αφαιρέσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να φοράμε στον μικρό μας φίλο κολάρο ώστε να τον προστατεύσουμε από κάποιο περαιτέρω τραυματισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης