Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τα νέα πενήντα ονόματα των μελών του Μητρώου των Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιεύσει το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, τα 50 νέα στελέχη δίνουν «οξυγόνο» στην ανανέωση του κόμματος και είναι άνθρωποι που «προέρχονται μέσα από την κοινωνία».

 «Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας προχωράει με σταθερά βήματα. Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύει καθημερινά, με διαφάνεια και αξιοκρατία, ικανό και καταρτισμένο πολιτικό προσωπικό», επεσήμαναν πηγές του Μοσχάτου και τόνισαν: «Με μεθοδικότητα, συγκεκριμένη διαδικασία και κριτήρια επιλογής και κυρίως με το πείσμα και τη θέληση εκατοντάδων εθελοντών που στηρίζουν την προσπάθεια και χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή καταθέτοντας το βιογραφικό τους. Η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών, που προέρχονται από την κοινωνία και θέλουν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να γίνει η κοινωνία καλύτερη, είναι πραγματικά συγκινητική. Δίνουν το χρόνο, τις γνώσεις και τον καλύτερο εαυτό τους για να αλλάξει ο τρόπος που επιλέγονται αυτοί που στελεχώνουν τους κομματικούς οργανισμούς».

Μάλιστα ανέφεραν, ότι «και αυτοί οι άνθρωποι είναι, πλέον, πολλοί. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες της αγοράς, είτε για εργαζόμενους σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, είτε για καθηγητές πανεπιστήμιων, είτε απλώς για άτομα που θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. Και όταν τους ρωτήσεις γιατί το κάνουν, η απάντηση που σου δίνουν είναι περίπου η ίδια: «Δεν αντέχουμε άλλο το σκοτάδι. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς ενώ βλέπουμε τη χώρα να καταρρέει. Δεν είναι αυτό το μέλλον που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας». Η δουλειά που γίνεται σε επίπεδο καταγραφής βιογραφικών, μελέτης και επιλογής υποψηφίων και συνεντεύξεων είναι «δουλειά μυρμηγκιού». Συστημική, δομημένη διαδικασία με στόχο την επόμενη ημέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υψηλόβαθμα, στελέχη της ΝΔ, ανέφεραν πως «χρειαζόμαστε διαδικασίες, δομές, μηχανισμούς αξιολόγησης και κυρίως τη βεβαιότητα σε όλη την κοινωνία ότι είμαστε ένα κόμμα το οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού του διαφορετικά από ό,τι έκανε μέχρι σήμερα» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Στην πράξη, η διαδικασία επιλογής στελεχών είναι «κρυστάλλινη». Δεν υπάρχουν κομματικά διαπιστευτήρια. Δεν παίζουν κανένα ρόλο οι προσωπικές επαφές, οι γνωριμίες και οι κουμπαριές».

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται όπως εξήγησαν από την Πειραιώς, κάθε υποψήφιος καταχωρεί το βιογραφικό του μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ananeosi.nd.gr.

Κάθε βιογραφικό μελετάται από ειδικούς προερχόμενους από την αγορά, τον ακαδημαϊκό χώρο και την πολιτική. Ο κάθε υποψήφιος αξιολογείται με βάση τις γνώσεις, την εργασιακή του εμπειρία, την προσωπικότητα και τις ικανότητές του να συνεισφέρει σε συγκεκριμένους τομείς. «Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία, που αλλάζει ριζικά τον τρόπο στελέχωσης των κομμάτων», επεσήμαναν.

Και χαρακτηριστικά είπαν: «Η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει με οξυγόνο από την κοινωνία. Θα ενταχθούν πρόσωπα που φέρνουν νέο αέρα στην πολιτική», είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό ακριβώς υλοποιείται από τον περασμένο Οκτώβριο, που ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής στελεχών από το Μητρώο. Μέσω της αξιολόγησης του κάθε υποψηφίου, διακρίνονται οι τομείς όπου μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Με τον τρόπο αυτό, η κοινωνία των πολιτών τροφοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία με ανθρώπους δραστήριους, με πλούσια κοινωνική παρουσία, επαγγελματική επάρκεια, πολιτική ευαισθησία και κριτήριο, που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά».

Μητρώο ανοιχτό σε όλους

Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών απευθύνεται σε όλους. Κυρίως όμως, τόνισαν από το Μοσχάτο, απευθύνεται σε όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν αλλά δεν έχουν βγει, ακόμα, μπροστά. «Η διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία δίνει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους πολίτες να φωνάξουν «Είμαστε εδώ. Θέλουμε να συνεισφέρουμε. Θέλουμε να γίνουμε κομμάτι στη μεγάλη πολιτική αλλαγή», είπαν.

Ο συντονισμός

Το συντονισμό του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για θέματα στελεχιακού δυναμικού και διευθύντρια Ανάπτυξης/Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων στη σχετική διεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 βιογραφικά. Οι συμμετέχοντες έχουν μέσο όρο ηλικία τα 42 έτη. Τέσσερις στους πέντε αιτούντες έχουν τουλάχιστον δεκαετή επαγγελματική εμπειρία ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 50% διαθέτει τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί 1.200 συνεντεύξεις. Δέκα ομάδες, στις οποίες λαμβάνουν μέρος 32 αξιολογητές, έχουν εργαστεί πάνω από 900 ώρες για το σκοπό αυτό.

Μετά την επιλογή στελεχών από τη διαδικασία των συνεντεύξεων, πραγματοποιείται η ένταξή τους σε ομάδες εργασίας. Συμμετέχουν σε σεμινάρια επικοινωνίας και πολιτικής επιμόρφωσης με στόχο να αναπτύξουν κομβικές πολιτικές δεξιότητες.

50 νέοι

Το Μητρώο είναι μια διαρκής διαδικασία. Η τελευταία «φουρνιά» αποτελείται από 50 νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύει το zougla.gr

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι εξής: Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Καλπουζάνη, Κώστας Δρετάκης, Βασίλης Στουραΐτης, Σπύρος Βουγάς, Γιώργος Κοκκάς, Ντίνος Παπαδημητρίου, Νίκος Τσονάκας, Κατερίνα Ζιούτα, Ρουσλάν Μπουτζάν, Γιώργος Παππάς, Αγνή Κανδύλη, Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, Ειρήνη Χατζοπούλου, Ηλίας Τσαούσης, Δημήτρης Λαθούρης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Χρήστος Κουμουνδούρος, Σοφία Αναγνωσταρά, Ινέτζη Δημητρακάκη, Μιχάλης Καντιδενός, Βασίλης Τσιφλικιώτης, Αναστασία Σακκαρέλη, Νίκος Κοροβέσης, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Σπύρος Λίτσας, Αθανάσιος Πηλιούνης, Ελένη Μαυρόγαλου, Γιώργος Λεούσης, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Καλπουζάνη, Κώστας Δρετάκης, Βασίλης Στουραΐτης, Σπύρος Βουγάς, Γιώργος Κοκκάς, Σπύρος Ραψομανίκης, Τόνια Αράχωβα, Γιώργος Κριμπάς, Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Βασίλης Μπορμπότης, Αλέξανδρος Λαγάκος, Αντώνιος Γιαμβριάς, Γεώργιος Καραβάνας, Ανδρέας Παλευρατζής, Ιωάννης Σαμαράς, Πάνος Λώλος, Σωτήρης Κοπατσάρης, Βαλεντία Τσέπη, Μιχάλης Τάσσου, Σταύρος Βλαχογιάννης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Γιάννης Δεληγιάννης, , Αντώνης Χονδρονίκος, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Ευάγγελος Θεολόγης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης