Να δώσουν μαζί του τη μάχη των εκλογών με τη ΝΔ «για τη φανέλα», ξεπερνώντας «ενδεχόμενα λάθη», «πικρίες» και «αδικίες», κάλεσε τους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη, ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός ζήτησε μια απάντηση από τον Κ. Καραμανλή για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, και όχι «διά κύκλων ή διαρροών», όπως είπε και αναρωτήθηκε για ποιους λόγους «χωρούσε» στα «καθαρά» ψηφοδέλτια του 2007 και όχι του 2009.

Ο κ. Τσιτουρίδης μίλησε για επιρροή «μυστικοσυμβούλων, αγνώστου διαμονής», που «ζημίωσαν την παράταξη χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση».

Επίσης, κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να μη συμπράξουν «σε πράξεις συρρίκνωσης της παράταξης», άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον κόσμο να δώσει τη μάχη με τη ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή, μαζί» και μετά τις εκλογές.