Αμανατίδης: Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στη λήθη το Grexit

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 01:19
Αμανατίδης: Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στη λήθη το Grexit
«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στη λήθη το Grexit και να εστιάσουμε στο Greform (Greece - reforms), αποδεικνύοντας την ισχυρή μεταρρυθμιστική μας βούληση» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ως ευκαιρία να εκπέμψει η χώρα το μήνυμα της εμπέδωσης της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, δίνοντας το έναυσμα για την «επανεκκίνηση» της Ελλάδας σε ένα παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Όπως είπε, η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα συνιστούν βάσεις για μια εξωστρεφή, δυναμική εξωτερική πολιτική, η οποία θα αποβλέπει στην ενίσχυση της σχέσης των Ελλήνων της Διασποράς με τη χώρα και στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

«Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, που θα προωθήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, αποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση», συνέχισε ο κ. Αμανατίδης.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική για τον Ελληνισμό της Διασποράς, ζήτησε τη δημιουργική συνεισφορά και των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Πηγή φωτό: Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 01:23