Στην απόφαση της επίσπευσης του ανασχηματισμού φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tα σενάρια φούντωσαν για το προαναγγελθέν «λίφτινγκ» του κυβερνητικού σχήματος και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, εν μέσω ξεκάθαρων τοποθετήσεων από την αντιπολίτευση για προσφυγή στις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο το κυβερνητικό σχήμα, αλλά και το κόμμα, σε μια προσπάθεια του Τσίπρα να αλλάξει τους συσχετισμούς και να κάνει νέο ξεκίνημα με την εκλογή του νέου γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αυτήν την Κυριακή με στόχο να επιταχύνει τις εξελίξεις και παρά τις αρνήσεις κορυφαίων υπουργών να ανακοινώσει την πρότασή του αφενός για την επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Πάνου Ρήγα και αφετέρου για την ανάδειξη 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας.

Στη λίστα για την κάλπη της Πολιτικής Γραμματείας συμπεριλαμβάνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης, Δρίτσας, Παππάς, Τσακαλώτος αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στη λίστα των υποψηφίων αναμένεται να προσέλθουν αρκετά νυν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και πρόσωπα-έκπληξη.

Από το βράδυ της Κυριακής και αφού κλείσουν οι κομματικές κάλπες θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και εφόσον κλείσει το μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών και φυσικά ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της αξιολόγησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης