Aποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς βλέπουν οι πολίτες τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens περιλαμβάνει η μεγάλη έρευνα της MRB, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Είναι ενδεικτικό ότι το 83.9% πιστεύει ότι υπάρχουν αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις κομμάτων και μόλις το 11.7% πιστεύει το αντίθετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 71.5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά και τα δύο κόμματα, το 17.1% θεωρεί ότι αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ και το 6% μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

Όμως, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα πλήξει τελικά η υπόθεση Siemens, οι πολίτες απαντούν -σε ποσοστό 75.1%- το ΠΑΣΟΚ και -σε ποσοστό 59.9%- τη Νέα Δημοκρατία.

Το 56.3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομική συνεισφορά της Siemens μπήκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 26.3% εκτιμά το αντίθετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το ερώτημα τίθεται μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 43.7% απαντά θετικά και το 37.4% αρνητικά.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες -το 55.9%- πιστεύει ότι πρέπει να συσταθεί και εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών, ενώ το 39.7% πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει μόνη της η δικαιοσύνη με τη δικαστική της έρευνα.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων διευρύνεται στις 4.8 μονάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 29.9%, το ΠΑΣΟΚ 25.1, το Κομμουνιστικό κόμμα 7.5, ο ΣΥΡΙΖΑ 15.9 και ο ΛΑΟΣ 4%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης