Ως ευκαιρία για τη χώρα χαρακτήρισε την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε απόψε, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος.Για εξαιρετική συμφωνία που προάγει τα συμφέροντα της χώρας έκανε λόγο από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Όπως δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, «νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας η επικύρωση αυτής της συμφωνίας. Και θεωρώ ότι όσοι από την αρχή είχαν τοποθετηθεί θετικά θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τέλους. Δεν είναι ο χαρακτήρας των εθνικών προβλημάτων τέτοιος, ώστε να επιτρέπει κανείς να διαμορφώνει τη στάση του απέναντι τους μετά από παζάρια και άλλους είδους μικροσκοπιμότητες. Για αυτό λοιπόν ο καθένας μας θα κριθεί από την ευθύτητα να υπηρετήσει αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως εθνικό συμφέρον».
Από την πλευρά του ο κ Ξανθός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση, είναι μια υπόθεση που κατά την άποψη μου έχει δοκιμάσει και την αξιοπιστία αλλά και τη σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτικών προσώπων. Και πραγματικά πιστεύω ότι είναι μια διαιρετική τομή σήμερα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τα πολιτικά κόμματα αυτά τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα.
Νομίζω ότι έχουμε μια εξαιρετική συμφωνία η οποία προάγει και στηρίζει τα εθνικά θέματα».
«Κλείνει με αυτή τη συμφωνία» συνέχισε ο κ. Ξανθός «μια εκκρεμότητα δεκαετιών, δημιουργούμε κλίμα καλής γειτονίας και καλής συνεργασίας με μια γειτονική χώρα. Η συμφωνία ευνοεί τις οικονομικές σχέσεις και την ανάπτυξη και νομίζω ότι πραγματικά έχουν κατοχυρωθεί όλες οι κόκκινες γραμμές που υπήρχαν για δεκαετίες στην διαπραγμάτευση που έκανε η χώρα μας ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Το αν κάποιες δυνάμεις επιλέγουν γύρω από αυτό το ζήτημα να δημιουργήσουν πολώσεις και διχαστικές αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα εν όψει των εκλογών νομίζω ότι είναι μια ανεύθυνη στάση η οποία δεν βοηθά την προσπάθεια διασφάλισης των ελάχιστων δυνατών πολιτικών συναινέσεων για την προώθηση αυτών των πολύ σημαντικών εθνικών ζητημάτων».

Οι κύριοι Σκουρλέτης και Ξανθός βρέθηκαν στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο εκδήλωσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση και τον «Κλεισθένη».Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Σκουρλέτης «δεν στέκονται θετικά απέναντι στον «Κλεισθένη» αυτοί που ξεβολεύονται. Αυτοί οι οποίοι υπηρετούσαν μια λογική ενός δημαρχοκεντρικού μοντέλου. Αυτοί που ήθελαν αν και ήταν μειοψηφία στις τοπικές κοινωνίες να τα παίρνουν όλα».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μια συνεργασία διαφορετικών χώρων, που όπως είπε προσδίδει μια νέα δυναμική σε αυτό το εγχείρημα, διευρύνει την κατεύθυνση του μετώπου που δημιουργείται μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία.
Παράλληλα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της λογικής να δίνει χρίσματα στους υποψήφιους δημάρχους από την Αθήνα και από γραφεία κομμάτων.«Αυτό βλέπουμε να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Το κάνει σε κάποιες περιπτώσεις και η κ. Γεννηματά, δεν νομίζω ότι είναι μια πρακτική που βοηθά την αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών επεσήμανε πως «οι εκλογές όπως γνωρίζετε θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή το φθινόπωρο του 2019. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Όσο περνάει λοιπόν από το χέρι μας αυτός θα είναι ο σχεδιασμός μας» κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης