Επίσκεψη Μπουτάρη στο Δυρράχιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 03:48
Επίσκεψη Μπουτάρη στο Δυρράχιο
Μία από τις κυρίες παραθαλάσσιες πλατείες του Δυρραχίου θα φέρει στο εξής το όνομα «Πλατεία Θεσσαλονίκης» προς τιμήν της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο, κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλβανία.

Το δημοτικό συμβούλιο Δυρραχίου τίμησε με τον τίτλο «Επίτιμος Δημότης» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ονομάσαμε την πλατεία αυτή πλατεία Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που υπήρξε και είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η μητρόπολη της αρχαίας Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Δυρραχίου, Βανγκιούς.

Το απόγευμα ο κ Μπουτάρης είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο. Ο κ. Μπουτάρης θα συναντηθεί την  Τρίτη με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, την υπουργό αστικής ανάπτυξης και Τουρισμού, Εγκλαντίνα Γερμένι και τον δήμαρχο των Τιράνων, Λουλζίμ Μπάσα. Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές στη Θεσσαλονίκη ζουν πάνω από 70.000 μετανάστες με αλβανική καταγωγή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 03:48