Ερώτηση για την απαξίωση των αστυνομικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 10:18
Ερώτηση για την απαξίωση των αστυνομικών
Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα για την απαξίωση των αστυνομικών από την πολιτική ηγεσία.

Ειδικότερα, επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος. Εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για τις περικοπές στο μισθολόγιο των ενστόλων, για το «πάγωμα» των προσλήψεων και τη μείωση των συντάξεων των ενστόλων λόγω του νέου μισθολογίου.

Παράλληλα, παρέθεσε τις ανακοινώσεις και δηλώσεις της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, που εκφράζουν την αγωνία των Ελλήνων αστυνομικών για τη σημερινή εξαθλίωσή τους από τις πρακτικές της τρικομματικής κυβέρνησης. Έδωσε έμφαση στα μεγάλα κενά που υπάρχουν στη ΓΑΔΘ, στον ελλιπή εξοπλισμό σε οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φυσίγγια καθώς και στην ανυπαρξία εργαστηρίου ανάλυσης DNA στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησε να πληροφορηθεί τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργού αναφορικά με την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, την άμεση κάλυψη των 1.200 κενών οργανικών θέσεων στη ΓΑΔΘ, τη δημιουργία κατάλληλα επανδρωμένου και εξοπλισμένου εργαστηρίου ανάλυσης DNA στη Θεσσαλονίκη, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών και την κάλυψη των κενών και των ελλείψεων στον εξοπλισμό των ενστόλων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 10:55