Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης τίθεται επί τάπητος στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, όπου αναμένεται να εγκριθεί δέσμη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η κυβερνητική συγκαλείται αφενός στο πλαίσιο της εντατικοποίησης –επιφανειακή ή μόνιμη θα δείξει το μέλλον- της νέας πολιτικής ασφάλειας, και αφετέρου ως δείγμα ότι τα εκλογικά αποτελέσματα με την σαφέστατη άνοδο του ΛΑΟΣ -που καρπώνεται σημαντικά κέρδη με την ρητορική του κατά των λαθρομεταναστών- έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το πλαίσιο των νέων μέτρων που θα εγκριθούν από την κυβερνητική, προβλέπεται: 

-επιχείρηση “σκούπα” για τους παράνομους μετανάστες

-κράτησή τους σε στρατόπεδα, και 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-προσπάθεια επαναπατρισμού τους.

Το αν τα μέτρα, που θα αποφασιστούν και θα τεθούν σε ισχύ, θα έχουν ευρεία κλιμάκωση, αν δηλαδή οι επιχειρήσεις σκούπας θα έχουν μαζικό χαρακτήρα ή αν θα μαζεύονται μερικές δεκάδες λαθρομετανάστες «για τα μάτια του κόσμου», θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πάντως, μια πρώτη ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων κίνηση ήταν η χθεσινή επαναπροώθηση 55 Πακιστανών στη χώρα τους, έπειτα από συνεννοήσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του πρέσβη του Πακιστάν. Οι 55 αλλοδαποί με τη συνοδεία 40 Ελλήνων αστυνομικών αναχώρησαν για το Πακιστάν με πτήση charter.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, εκτός από την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί θα ριχτούν άμεσα στη μάχη της αστυνόμευσης σε αυτές τις περιοχές.

Παράλληλα, προκειμένου να αρχίσει επιχειρήσεις “σκούπα” στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής σε κέντρα υποδοχής αλλοδαπών.

Παρόμοιο σχέδιο εκπονείται και για τους λαθρομετανάστες που περιμένουν να επιβιβασθούν λαθραία σε ferry boat, στο λιμάνι της Πάτρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης