Γ. Ραγκούσης: «Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου πρέπει να περάσει»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 11:18
Γ. Ραγκούσης: «Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου πρέπει να περάσει»
Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου πρέπει να περάσει, γιατί λύνει το πρόβλημα συνανθρώπων μας, που ο καθένας μας έχει δίπλα του, αλλά πρέπει να διαμορφωθεί αποκλειστικά με βάση την καθοδήγηση της επιστημονικής κοινότητας, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σε ό,τι αφορά στο ηλικιακό όριο που προβλέπει το επίμαχο άρθρο 3, για τη διόρθωση του φύλου, μετά και τη νομοθετική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Εάν στηρίζεται σε επιστημονική εισήγηση, τεκμηριωμένη, αδιαμφισβήτητη επιστημονικού κύρους άποψη, καλώς την έφερε. Είναι καθαρό το θέμα, είναι σαν να λέμε π.χ. πώς να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας που έχει ένας άνθρωπος, αν θα πάρει την α' ή β' αγωγή. Φυσικά και θα πάρει την αγωγή που θα πει το επιστημονικό συμβούλιο».

Ο κ. Ραγκούσης καταλόγισε στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι «πολιτικοποίησε άσχημα το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου, έκανε μία αδικαιολόγητη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, διεκδικώντας για τον εαυτό της έναν ρόλο συγκυβερνήτη και συν-νομοθέτη, διεκδίκησε να πάρει μέρος στη λειτουργία του νομοθετικού σώματος της χώρας».

«Καλώς λένε τη γνώμη τους, όλοι πρέπει να ακούγονται, απλώς αυτό που νομίζω ότι ξεπέρασε τα όρια είναι η απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αυτό μπορεί να το ζητήσει μόνο κάποιος που μετέχει της νομοθετικής διαδικασίας» εξήγησε, αφήνοντας αιχμές κατά της συνυποψήφιάς του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά: «Σιώπησε σε αυτήν την ωμή παρέμβαση της Εκκλησίας, που προσπάθησε να ποινικοποιήσει την άποψή μου».

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του εγχειρήματος για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, με βάση και το πώς εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής, ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε: «Η διάσπαση του χώρου είναι πίσω μας».

«Από την ώρα που ξεκινήσαμε ήταν βέβαιο ότι, όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο σε εσωκομματικές αναμετρήσεις αυτού του επιπέδου για την εκλογή ηγεσίας, θα υπάρξουν και διαφωνίες και αντιπαραθέσεις και πολιτικές συγκρούσεις» σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όποιος βίωσε το 2007 την αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ των υποψηφίων κ.κ. Σκανδαλίδη, Βενιζέλου, Παπανδρέου «όλο αυτό που γίνεται σήμερα φαίνεται σαν μία πρόσκληση για τσάι στο σαλόνι». «Δεν έχουμε υπερβεί τα όρια, προφανώς γίνονται πράγματα με τα οποία συμφωνώ ή διαφωνώ, αλλά στο τέλος έχει σημασία αν θα επικρατήσει η σύνθεση» είπε, ενώ σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας διευκρίνισε: «Θα κάνουμε ό,τι λέει η επιτροπή Αλιβιζάτου».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οικειότητα κάποιων υποψηφίων με τη ΝΔ διευκρίνισε: «Αυτή η παράταξη που δημιουργούμε δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη, αλλά θα απελευθερωθεί από τη διαπλοκή με την ηγεσία της ΝΔ».

Πηγή: Πρακτορείο 104,9 fm

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 11:18