Για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα κλήθηκαν σήμερα να δώσουν εξηγήσεις τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ.

Ανδρέας ΡωσσώνηςΗ εξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης, δικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών, είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κλήση που έλαβαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για: Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Μέσω των δικηγόρων τους τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, ζήτησαν και πήραν προθεσμίαΣυμεών Σικιαρίδης από τους οικονομικούς εισαγγελείς, για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους. Εν τω μεταξύ όλα τα πρόσωπα που υπήρξαν συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ακόμα και όσοι υπηρέτησαν για κάποιο χρονικό διάστημα στο γραφείο του, θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και αυτό γιατί βασική προτεραιότητα της έρευνας είναι ο εντοπισμός του προσώπου το οποίο ευθύνεται για την αλλοίωση της αρχικής λίστας και την αφαίρεση των συγκεκριμένων ονομάτων. Οι οικονομικοί εισαγγελείς προσπαθούν, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, να εξακριβώσουν την ταυτότητα του προσώπου στο οποίο είχε δώσει για φύλαξη την αρχική λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, και αφού την αντέγραψε σε στικάκι μνήμης, απάλειψε τα επίμαχα ονόματα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ποιός έδωσε την εντολή για την αντιγραφή και ενδεχομένως την αφαίρεση των συγκεκριμένων ονομάτων.

Οι καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης