Γλέζος: «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, 14:03
Γλέζος: «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση»
«Πιστεύω ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση» δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γλέζος είπε ότι ενημερώθηκε για το έργο της κυβέρνησης και τόνισε ότι την υποστηρίζει, ωστόσο παραδέχθηκε ότι σε μερικά σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, η οποία -όπως είπε- θα λυθεί.

«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα» επεσήμανε ο Μ. Γλέζος.

Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην «κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και από καρδιάς συζήτηση, τονίζοντας ότι ο Μ. Γλέζος δεν είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ τόνισε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας προς Σουλτς: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός»
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, 10:32

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, 14:09