Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για την πρόσληψη των ανέργων και μια συζήτηση για την εκπόνηση εξειδικευμένου σχεδίου αναφορικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες τόσο για ανάπτυξη όσο και για επενδύσεις» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στην ανθρωπιστική κρίση.

«Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η εφαρμογή των ιδεών για να ξεπεράσουμε την κρίση» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Ελπίζω να βρούμε λύση, γιατί είναι προς το κοινό μας όφειλος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.
 
Συνάντηση με Γιούνκερ

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Λίγο πριν τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

«Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί, πρέπει να υπάρξει συνεργασία», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να έχει βοηθητικό ρόλο, αλλά όπως είπε, δεν είναι ο «κύριος παίκτης» καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup.

Είπε επίσης πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά στα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αν και όπως είπε, γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αισιόδοξος ότι «υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να βρεθούν λύσεις στα κοινά μας προβλήματα» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας. «Συζητούμε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού θα συνεχιστούν με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης