Σχεδόν έναν μήνα μετά την καταδίκη της για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής σε φυλάκιση 6 ετών, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, βρίσκεται και πάλι κατηγορούμενη. Αυτή τη φορά για την προσπάθειά της να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν έχει κώλυμα καθώς δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σε βάρος της κας. Ζαρούλια ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος από την Εισαγγελία της Αθήνας για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Το θέμα είχε αποκαλυφθεί λίγες ημέρες μάλιστα πριν την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, προκαλώντας σάλο με αποτέλεσμα την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ του διορισμού της, η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  Ελένη Ζαρούλια διορίστηκε, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, ο οποίος σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στη Βουλή των Ελλήνων.  Μετά τη διαπίστωση όμως ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, υπέγραψε την ανάκληση του διορισμού της, ενώ διαβίβασε στην Εισαγγελία τον σχετικό φάκελο που είχε καταθέσει η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής με όλα τα σχετικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ζαρούλια είναι ελεύθερη μέχρι τη δίκη της στο Εφετείο, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης