«Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν δίκιο»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 16:31
«Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν δίκιο»
Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργατών της οποίας συναντήθηκε σήμερα, στον Περισσό.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπόμνημα που ενέκρινε η γενική συνέλευση των χαλυβουργών προτείνεται η άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων, συζήτηση και συμφωνία για την επάνοδο των υπολοίπων σε εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς μέχρι τότε να έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη. Η συνέλευση αποφάσισε, επιπλέον, εφόσον τα προαναφερθέντα γίνουν δεκτά, να γίνει εισήγηση για τη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης και την άμεση λειτουργία του εργοστασίου.

«Η απόφαση αυτή έχει προτάσεις που οπωσδήποτε μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν. Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και οφείλει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση στην οποία πρέπει να πάρει μέρος η εργοδοσία, ούτως ώστε να δοθεί μια λύση», είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι σήμερα με την πρότασή τους κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, τα πάντα τώρα κρίνονται από τον υπουργό, τον εργοδότη και τα κόμματα».

«Βαδίζουμε στον ένατο μήνα απεργίας και οι χαλυβουργοί κάνουν παρεμβάσεις σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους φορείς, ώστε να πάρουν επιτέλους θέση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, σπάζοντας την αδιαλλαξία του εργοδότη που δεν κάθεται καν να συζητήσει το πρόβλημα που έχει προκύψει», δήλωσε από την μεριά του, ο πρόεδρος του σωματείου των χαλυβουργών Γιώργος Σιφωνιός.

«Το να περάσει η μείωση των θέσεων εργασίας και η μείωση του εργατικού κόστους, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την εργατική τάξη, αλλά εμείς βαδίσαμε με βάση αυτό που αποφάσισε η γενική συνέλευση των χαλυβουργών από την πρώτη στιγμή, να μην δεχτούμε περικοπή των δικαιωμάτων μας και να μην υποκύψουμε στην πίεση των Μνημονίων και στην εξαθλίωση της ζωής μας», είπε ο κ. Σιφωνιός, προσθέτοντας ότι «ακόμα και όταν εργαζόμασταν, στις 31 Οκτωβρίου, δεν επαρκούσαν τα χρήματα να ζήσουμε λόγω των χαρατσιών».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 16:32