Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκφράζει την ανησυχία της για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκφράζει την ανησυχία της για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα παραχώρησε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, στην οποία δήλωσε ότι ανησυχεί «για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν χάσουμε τα εργατικά μας δικαιώματα» επισημαίνει η 54χρονη Κούνεβα μιλώντας στο AFP.

Έπειτα από πέντε χρόνια που πέρασε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκφράζει την ανησυχία της για την άνοδο των νεοφιλελεύθερων στην Ευρώπη. Ανησυχεί επειδή στην Αυστρία πρόσφατος νόμος ανέβασε σε 60 εβδομαδιαίως τις ώρες εργασίας, δηλαδή 12 ημερησίως. Και εκφράζει την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι στη Ρουμανία η κυβέρνηση μεταφέρει το μεγαλύτερο βάρος των εισφορών στους εργαζομένους.

«Όταν συναντώ φτωχούς ανθρώπους, ξεσπούν σε κλάματα πιστεύοντας ότι μια προηγούμενη κυβέρνηση που φτωχοποίησε τη χώρα ενδέχεται να επιστρέψει στην εξουσία» αναφέρει η Κούνεβα.

Αν και δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αναδιανείμει τα εισοδήματα, παρόλο που είχε περιορισμούς εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που αναγκάστηκε να ακολουθήσει.

«Αυτή η κυβέρνηση πρόσεχε τους φτωχούς, προσπαθούσε να βοηθήσει τους Έλληνες. Έκανε οικονομίες για κοινωνική πολιτική, για να βοηθήσει τις φτωχές οικογένειες» εκτιμά η πρώην γενική γραμματέας του συνδικάτου της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ).

Παράλληλα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκφράζει τη «λύπη» της που η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη ένα πλαίσιο προστασίας για τις οικιακές βοηθούς, οι οποίες εργάζονται χωρίς κοινωνική ασφάλιση και βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών τους.

Όπως λέει στο AFP, Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι που ζητούν τη συμβουλή της τής λένε «ότι οι εργοδότες τους παρακρατούν τον μισθό τους, τους εκβιάζουν για να υπογράψουν πλαστά χαρτιά πρόσληψης ή τους απολύουν άδικα».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 10:09