«Η νέα συμφωνία θα φέρει σταθερότητα και εμπιστοσύνη»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 17:19
«Η νέα συμφωνία θα φέρει σταθερότητα και εμπιστοσύνη»
Την πεποίθηση πως η συμφωνία για τη δανειακή στήριξη της Ελλάδας «θα φέρει σταθερότητα και εμπιστοσύνη και σύντομα η οικονομία θα αναπτυχθεί και πάλι» εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καψής αναμένει ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στις τράπεζες χρήματα τα οποία είχαν αποσύρει λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ, σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική οικονομία θα μπει σε πορεία ανάπτυξης, αναφέρεται στο πρόγραμμα Helios, στη σχεδιαζόμενη από κοινού με τους Γερμανούς ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, ενώ παραπέμπει σε μελέτη του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ οικονομολόγου Γιάννη Στουρνάρα που υπολογίζει ότι η οικονομία της Ελλάδας μέσω του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα δέκατο.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται ακόμη δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση. «Εδώ και δυόμισι χρόνια όλοι στην Ελλάδα ζουν με τον φόβο μιας επερχόμενης χρεοκοπίας. Γι' αυτό και κανείς δεν αγοράζει, κανείς δεν επενδύει, ο κόσμος αποσύρει τις καταθέσεις του. Φοβάμαι ότι ακόμα και το κούρεμα του χρέους και το δεύτερο δανειακό πακέτο δεν επαρκούν για να το αλλάξουν αυτό. Εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό τον φόβο, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ύφεση και όλες οι επίσημες προβλέψεις, όπως και προηγουμένως, θα διαψευσθούν» σημειώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ραγκούσης.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 17:22