Σύσκεψη για τα θέματα υγείας στην Κρήτη παρουσία του Ανδρέα Ξανθού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015, 15:25
Σύσκεψη για τα θέματα υγείας στην Κρήτη παρουσία του Ανδρέα Ξανθού
Θέματα που αφορούν την Υγεία συζήτησε σήμερα στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ξανθός ενημερώθηκε από τον διοικητή της υπηρεσίας Αντώνη Γρηγοράκη και τους υποδιοικητές Άννα Τριχοπούλου και Γιώργο Λυρώνη για ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, τη στελέχωση των μονάδων υγείας, την έλλειψη προσωπικού και υγειονομικού υλικού, και άλλα ουσιαστικά θέματα, όπως η ανανέωση των συμβάσεων ιατρικού προσωπικού που λήγουν σύντομα, αλλά και η κάλυψη της καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν τρεις άξονες παρέμβασης:

-Η άμεση διευκόλυνση πρόσβασης του πολίτη στις υπηρεσίες Υγείας.

-Η διασφάλιση της επιβίωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας.

-Η αναδιάρθρωση του συστήματος πάνω στις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα, ενώ παράλληλα επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών.

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος υγείας μέσα από το οποίο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στους συνεργάτες του παραδόθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αναλυτικό αρχείο με στοιχεία της υπηρεσίας και των υγειονομικών δομών του νησιού, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης από το Ηράκλειο και Κώστας Δερμιτζάκης από το Λασίθι.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015, 17:18