«Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης» και «νίκη ενάντια στη δικαστική και κρατική αυθαιρεσία» αποτελεί σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα η ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αφού τονίζει ότι η απελευθέρωσή τους αποτελεί «εξαιρετικά ανακουφιστικό γεγονός» επισημαίνει ότι «εξίσου ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι γύρω από αυτούς συσπειρώθηκε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, που πάλεψε και πέτυχε τη δικαστική τους αθώωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, και οι δύο ήταν αθώοι ευθύς εξαρχής. Αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν η δικαστική αναγνώριση του γεγονότος ότι δύο νέοι άνθρωποι εξέτιαν στη φυλακή μία πολύχρονη άδικη καταδίκη, λόγω των προσωπικών τους σχέσεων και των ιδεολογικών τους αναφορών» αναφέρεται.

«Η αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή είναι μία μεγάλη νίκη ενάντια στη δικαστική και κρατική αυθαιρεσία» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΛΑΕ, η οποία ωστόσο κάνει λόγο «για έγκλημα της κυβέρνησης, που διατηρεί σε ισχύ το άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα και την ειδική αντιδημοκρατική νομοθεσία των “τρομονόμων”, που επέτρεψαν την πρωτόδικη καταδίκη τους και συνεχίζουν να απειλούν κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται, παραμένει».

«Η αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή πρέπει να αποτελέσει βήμα στην κλιμάκωση των αγώνων για την κατάργησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα οι «πανηγυρισμοί» του πρωθυπουργού, με προσωπικές δηλώσεις για το θέμα, αποτελούν τεράστια υποκρισία αφού η Κυβέρνηση διατηρεί έναν απαράδεκτο νόμο, με βάση τον οποίον οι δύο αθώοι νέοι άνθρωποι, βρέθηκαν στην φυλακή» καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης