Λαφαζάνης: «Τα συμφέροντα θα βάλουν μαύρες πλερέζες αν εξασφαλίσουμε καλό ποσοστό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 18:59
Λαφαζάνης: «Τα συμφέροντα θα βάλουν μαύρες πλερέζες αν εξασφαλίσουμε καλό ποσοστό»
«Αν η Λαϊκή Ενότητα εξασφαλίσει ένα καλό ποσοστό και η δύναμή της είναι ισχυρή στη Βουλή, τότε η μνημονιακή συναίνεση θα πάει περίπατο», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «τα κατεστημένα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα μετρήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με μία διάσταση και μόνο: Τη δύναμη της Λαϊκής Ενότητας. Αν είναι ψηλά, θα καταλάβουν ότι ξαναέχασαν το παιχνίδι, παρότι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στα νερά τους. Αν αποτύχουν σ’ αυτό και δουν μια Λαϊκή Ενότητα σφήνα στα σχέδιά τους θα βάλουν "μαύρες πλερέζες” από τη Δευτέρα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εκτίμησε ότι ακόμη κι αν η ΝΔ πάρει την πρώτη θέση, θα κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν στέκεται πλέον κυβέρνηση χωρίς αυτούς τους δύο εταίρους», είπε και υποστήριξε ότι χωρίς μια ευρεία πολιτική στήριξη με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «ούτε ένα μέτρο δεν περνάει».

Απαντώντας στο ερώτημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έθεσε θέμα εξόδου από την ευρωζώνη, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε τα εξής: «Στο πρόγραμμά μας στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν υπήρχε επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη, λέγαμε με σαφήνεια ότι δεν είμαστε υπέρ της πάση θυσία παραμονής στην ευρωζώνη. Δεν λέγαμε "ευρώ ή θάνατος” και ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, ακόμα και αν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό».

Τόνισε δε εμφατικά ότι «ναι, έπρεπε να προσφύγουμε στον ελληνικό λαό. Κι όχι να τον πάμε σε ένα δημοψήφισμα που έλεγε "όχι” και μετά να το κάνουμε "ναι”».

Αναφερόμενος στη διχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε: «Εμείς δεν διασπάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς παραμείναμε συνεπείς» και γι’ αυτό, εξήγησε, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν μνημόνιο, δεν παρέδωσαν και τις έδρες τους.

Καταλόγισε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε απλώς τακτικούς ελιγμούς αλλά ότι έκανε «στρατηγικό πέρασμα στην απέναντι όχθη». Άλλωστε, προσέθεσε, η λογική πως το τρίτο μνημόνιο ήταν "αναγκαίο κακό" ισοδυναμεί με αντιγραφή «της φρασεολογίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», όταν κι αυτοί συνομολογούσαν μνημόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 18:59