Μήνυμα Παυλόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 13:05
Μήνυμα Παυλόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου:

Το Έθνος των Ελλήνων, εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος -με βάση τις διατάξεις του ν. 2193/1994- τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Κατ’ αυτή την Ημέρα Μνήμης καλούμε όλους τους Λαούς να μην ξεχνούν τα θύματα και κάθε άλλης γενοκτονίας, δοθέντος ότι μόνον έτσι η Οικουμένη -συνακόλουθα δε η Διεθνής Κοινότητα- θ’ αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχα στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από τη βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει. Γι’ αυτό ακριβώς η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση
.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 13:07