Ν. Παππάς: Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 09:53
Ν. Παππάς: Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα
«Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για να συμπληρώσει: «Όλα θα γίνουν ταυτόχρονα... μαζί θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα, που θα ισχύσουν από το 2019».

Υπογράμμισε πως υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις που να αλλάξουν το μείγμα πολιτικής, προσθέτοντας πως πρέπει να ρίξουμε το βάρος από τη λιτότητα στις μεταρρυθμίσεις, επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις των Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί.

«Αν υπάρξει παρέμβαση στο φορολογικό για μείωση του αφορολόγητου, τότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τα μέτρα που θα δίνουν κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές φοροελαφρύνσεις» σημείωσε ο κ. Παππάς. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι μπορεί να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας και να μειωθεί ο φόρος για τα βασικά είδη διατροφής. Ανάμεσα στις φοροελαφρύνσεις είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, πρόσθεσε.

Για τα εργασιακά επισήμανε πως υπάρχει αισιοδοξία και του ιδίου και της κυβέρνησης πως «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων».

Παράλληλα, δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων. «Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν» επισήμανε.

Υπογράμμισε, τέλος, πως η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας, όπως η παροχή της 13ης σύνταξης και η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 11:54