Τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό δεν έχουν καμία σχέση με όσα προεκλογικά δεσμευόταν το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και με όσα διαβεβαίωνε και νομοθετούσε ο αρμόδιος Υπουργός, τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με τις ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό.

«Τα μέτρα, είναι γενικά, αποσπασματικά και, κυρίως, χωρίς τεκμηρίωση», συνέχισε ο κ. Βρούτσης, «Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε πως «ο διάλογος για το Ασφαλιστικό αποδείχθηκε προσχηματικός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με τα κίνητρα παραμονής στην εργασία και τα μέτρα αποθάρρυνσης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Όπως, επίσης και με την εξαίρεση των ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, από τις γενικές ρυθμίσεις, που έγιναν μετά την ισχυρή πίεση που άσκησε η Νέα Δημοκρατία, όμως υπάρχουν σοβαρές ασάφειες και πλήρης συσκότιση σε ό,τι αφορά στους βασικούς πυλώνες του Ασφαλιστικού Συστήματος και εγείρονται μεγάλα ερωτηματικά όπως:

– Παραμένει ο δημόσιος, καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Συστήματος ή προωθείται ένα άλλο Σύστημα κεφαλοποιητικού χαρακτήρα; Έχουν γίνει οι αντίστοιχες βασικές μελέτες;

– Διασφαλίζεται η τριμερής χρηματοδότηση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Διασφαλίζεται το ύψος των συντάξεων;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης