Η Νέα Δημοκρατία θα μετακομίσει από τη λεωφόρο Συγγρού στην οδό Πειραιώς. Οι υπογραφές για το νέο κτήριο όπου θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσαν και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας. Έχω εντολή για οικονομική εξυγίανση στη Νέα Δημοκρατία με διαφάνεια και σεβασμό στο φορολογούμενο. Η ΝΔ μετακομίζει και από 95.000 ευρώ ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι σήμερα, θα πληρώνει 9.800 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν ότι το νέο κτήριο όπου θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είναι ένα βιοτεχνικό κτήριο.

Προσθέτουν επίσης ότι με αυτή την επιλογή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί τη δέσμευσή του για μετακίνηση σε ένα φθηνότερο κτίριο σε υποβαθμισμένη περιοχή.

Τα νέα γραφεία της ΝΔ θα είναι στην οδό Πειραιώς 62 και η μετακόμιση υπολογίζεται να γίνει μετά το Πάσχα αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΝΔ έφευγε το 2011 από την ιστορική της έδρα, την οδό Ρηγίλλης 18 που είχε επιλέξει να στεγάσει τα γραφεία του κόμματός του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1975.

Η ΝΔ νοικιάζει- έπειτα από πρωτοβουλία του τότε γενικού διευθυντή της Τιμολέοντος Λούη- το νεοκλασικό από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τον Δεκέμβριο του 1981 εκλέγεται στην Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Μετά την εκλογή του Μ. Εβερτ στην ηγεσία της ΝΔ το 1993, η Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης μετονομάζεται σε Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Το 1997 ο -τότε – νέος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής αναζητεί νέα γραφεία, αλλά το σχέδιο ναυαγεί.

Το 2011 η ΝΔ εγκαταλείπει το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης και μετακομίζει για τα νέα σύγχρονα γραφεία επί της Λεωφ. Συγγρού. Ταυτόχρονα αλλάζει και το σήμα του κόμματος.

Η νέα έδρα – επί της Πειραιώς – θα είναι η τρίτη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στα ίδια νέα γραφεία θα στεγαστεί και η ΟΝΝΕΔ από τις αρχές της λ. Μεσογείων όπου βρίσκεται σήμερα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης