Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ με Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 00:24
Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ με Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η πρωτοβουλία του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου, να ενημερωθούν οι βουλευτές και ειδικά οι νεοεκλεγμένοι για ζητήματα κοινοβουλευτικού χαρακτήρα».

Η πρόεδρος της Βουλής
ανταπροκρίθηκε και προθυμοποιήθηκε να ενημερώσει τους νέους βουλευτές. Ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία, που ουσιαστικά αφορά σε οδηγίες κοινοβουλευτικής δραστηριότητας προς τους νεοφώτιστους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε σχόλιο του αναφέρει ότι «προφανώς η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν γνωρίζει ότι την Κ.Ο. την συγκαλεί ο πρόεδρος της και μόνο. Επίσης ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από τους δυο αστυνομικούς που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών

Η νέα κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το ΠΑΣΟΚ έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ή μη της ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, όπου και πάλι είχε σημειωθεί έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 00:25