«Τα “συνεταιράκια” του μνημονίου πανικοβάλλονται στη σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», δήλωσε από την παραλία του Βόλου και τον Παγασητικό, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση και παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του συνδυασμού της Μαγνησίας.

«Ο λαός επέβαλε τις εκλογές στο πολιτικό κατεστημένο και στους δανειστές της χώρας. Εσείς τους στέλνετε στην κάλπη στις 6 Μαΐου. Εσείς θα τους στείλετε στα σπίτια τους στις 7 Μαΐου. Ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ελλάδα. Ένα κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής, που σαρώνει τη μοιρολατρία και τον φόβο που σπέρνουν οι συνένοχοι του Μνημονίου. Αυτό το κύμα θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο λαός της Ελλάδας έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση της ανατροπής», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε: «Στο δίλημμα Μνημόνιο ή Δημοκρατία και Αριστερά, ο λαός απαντά: “Δημοκρατία και Αριστερά”. Είναι ιστορική η ευθύνη, είναι κρίσιμη η επιλογή. Είναι μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, οι εκλογές».

«Το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα είναι ποια κυβέρνηση θα έχει ο τόπος μετά τις εκλογές: θα έχει μια μνημονιακή συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά που έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν την καταστροφή, να αλλάξουν το Σύνταγμα, μετατρέποντάς το σε Σύνταγμα των πιστωτών, ή θα έχει ένα νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, που θα απαλλάξει τη χώρα από τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο;», συμπλήρωσε.

Επίσης, υπογράμμισε: «Έως και ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται πλέον το αυτονόητο: ότι, δηλαδή, δεν έχει κανένα νόημα μια μνημονιακή συγκυβέρνηση χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση στο Μνημόνιο. Αλλά όχι μόνο κοινωνική νομιμοποίηση δεν υπάρχει. Σήμερα υπάρχει νομιμοποίηση και μάλιστα ευρύτατη, είναι η κοινωνική αντίθεση στον αυτόματο πιλότο του Μνημονίου προς την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική εξαθλίωση. Γι’ αυτό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε οποιαδήποτε εκδοχή τους – συγκυβέρνησης ή αυτοδυναμίας – δεν είναι η λύση. Είναι το αδιέξοδο. Η μόνη λύση είναι η Αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όσους εκβιασμούς και να κάνουν θα κριθούν για τις μέχρι σήμερα επιλογές τους και τη χρεοκοπία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς κινδυνολογούν για να κρυφτούν. Για να μην συζητήσουν για τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει», τόνισε και πρόσθεσε: «Ένα μόνο σας εγγυώνται: ότι με τη δική τους πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε σάλιο για μισθούς και συντάξεις. Κινδυνολογούν όμως γιατί παραπαίουν. Και προστρέχουν σε βοήθειά τους οι συνήθεις ύποπτοι: ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Μπαρόζο. Αλλά, αντί να τους βοηθήσουν, τους χαντάκωσαν ακόμη περισσότερο. Αποκαλύφθηκαν. Την ίδια μέρα που αμφισβητήθηκε και επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η άτεγκτη λιτότητα, με την πρόταση για αναπτυξιακή αναπροσαρμογή του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, ο κ. Μπαρόζο απειλούσε την Ελλάδα με άτακτη χρεοκοπία, αν η ίδια εγκαταλείψει τη λιτότητα. Ξέχασε να μας πει βέβαια για το αβάσταχτο κόστος €1 τρις για την Ευρωζώνη από ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το e-volos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης