Ο Τσίπρας επισκέπτεται τα έργα του ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπολη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 13:10
Ο Τσίπρας επισκέπτεται τα έργα του ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπολη
Έξι μήνες αφότου πραγματοποίησε την επίσημη τελετή έναρξης των έργων κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Παρασκευή τις εργασίες του ΤΑΡ, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιο Πιτσιόρλα.O πρωθυπουργός και οι υπουργοί του επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Αμφιτρίτη, στο 40ό χλμ. του αγωγού, από τα περίπου 550 χλμ. συνολικά που θα διατρέξουν την ελληνική επικράτεια – το μεγαλύτερο τμήμα του ΤΑΡ.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw, ο διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας και η διευθύντρια Εμπορικών & Εξωτερικών Υποθέσεων του ΤΑΡ Ulrike Andres. Συνοδευόμενος από τα στελέχη του ΤΑΡ, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχουν σημειώσει μέχρι τώρα οι εργασίες στη χώρα, παρακολούθησε μέρος της διαδικασίας συγκόλλησης, ενώ ενδιαφέρθηκε για τη διαδικασία αποκατάστασης της γης και του περιβάλλοντος.Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη συνιστά ακόμη ένα παράδειγμα της υποστήριξης που το έργο ΤΑΡ έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια από τις ελληνικές Αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Χάρη σε αυτήν την υποστήριξη συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς και εντός των ορισμένων χρονοδιαγραμμάτων μας. Μέχρι στιγμής έχουμε καθαρίσει και διαμορφώσει περισσότερα από 190 χλμ., έχουμε συνενώσει πάνω από 110 χλμ. σωληναγωγών και συγκολλήσει άλλα 80 χλμ. συνολικά, σε Ελλάδα και Αλβανία. Σήμερα, επίσης, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απασχολούνται για το έργο σε άμεσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Και διατηρούμε τη δέσμευσή μας να πραγματοποιούμε κάθε μας δραστηριότητα με ασφάλεια και να ενεργούμε ως υπεύθυνοι εταιρικοί πολίτες των τοπικών κοινοτήτων που μας φιλοξενούν».

Η επίσκεψη στο εργοτάξιο του ΤΑΡ ολοκλήρωσε τον πρώτο σταθμό του προγράμματος του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της επίσημης περιοδείας του στη Θράκη.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει και θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 09:56

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 14:47