Νομοθετική ρύθμιση για εξ αποστάσεως σπουδές για ανήλικους και νεαρούς κατάδικους προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ είπε ότι θα ήταν αντιφατικό «να λέμε μπράβο στα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν και από την άλλη να τους στερούμε τη δυνατότητα να σπουδάσουν» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου η Πολιτεία αύξησε τα καταστήματα κράτησης όπου υπάρχουν ανήλικο, σε επτά», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Αναφορικά με την περίπτωση του Ρωμανού τόνισε ότι η διαδικασία απόρριψης του αιτήματός του ήταν τυπική καθώς «ο κ. Ρωμανός εκτός από κατάδικος ήταν και υπόδικος, εκκρεμούν δηλαδή σε βάρος του και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις. Για τους υπόδικους βάσει της νομοθεσίας πρέπει να τους παρασχεθεί σχετική άδεια με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, κάτι που δεν είχε γίνει».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι «νόμο ζητούν τα κόμματα, να παρέχεται άδεια σε κάθε περίπτωση», είπε ότι «αν και δεν έχω ολοκληρώσει τις επαφές μου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ακριβώς αυτό, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης