Αυστηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας από την οποία απαιτεί να σταματήσει άμεσα τις εχθροπραξίες στη Συρία στέλνει η Διακοινοβουλευτική Ένωση η οποία πραγματοποιεί τις εργασίες της στο Βελιγράδι. Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλίων στη συζήτηση που διεξήχθη καταδίκασαν την χρήση βίας και κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειές της οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον ISIS να ανακάμψει στην περιοχή.

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Ένωση, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη στην παρέμβασή της επεσήμανε πως η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα προσθέτοντας πως η χώρα μας καταδικάζει απερίφραστα τις μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Όπως είπε μάλιστα οι ενέργειες αυτές ναρκοθετούν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό αλλά και στη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τις συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο συμπεριλαμβανομένου, όπως είπε και του Δίκαιου της Θάλασσας.

Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη η διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού είναι μία πολύ σύνθετη υπόθεση και η οποία αποτελεί μια πρόκληση για όλες τις χώρες της περιοχής κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκό ζήτημα. Υπενθυμίζοντας την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ η πρώην Υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος και πως θα πρέπει να υπάρξει ένας δίκαιος καταμερισμός του προβλήματος. Προσθέτοντας πως είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός μεταξύ του μετανάστη και του πρόσφυγα η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει έλεγχος και περιορισμός τους.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων και ιδρύθηκε το 1889. Αριθμεί 178 χώρες-μέλη και 12 συνδεδεμένα μέλη και έχει ως σκοπό την  προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, την υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και την εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Επιπρόσθετα, εξετάζει θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας στενή συνεργασία με τον Οργανισμό. Η Βουλή των Ελλήνων είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από το 1890 και συμμετέχει στις εργασίες της με πενταμελή διακομματική αντιπροσωπεία της οποίας επικεφαλής είναι η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης