Την πρώτη του μεγάλη προεκλογική ομιλία απηύθυνε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία για να κυβερνήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε, τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ υπογράμμισε πως «μόνο αφελής μπορεί να πιστεύει» ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα τώρα που «το ΠΑΣΟΚ άλλαξε αρχηγό».

Παράλληλα, δήλωσε πως «αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ», αποκάλεσε «ευκαιριακούς τυχοδιώκτες» τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αναφέρθηκε και στον κ. Καμμένο, τονίζοντας πως έτσι υποσκάπτεται η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία και δίνεται αβαντάζ σε αυτούς που θέλουν έναν πρωθυπουργό «μαριονέτα». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη».

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δήλωσε: «Οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ μας έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά» είπε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εκείνοι που μας κατηγορούν, γιατί υπογράψαμε τη δανειακή σύμβαση, δεν προτείνουν τίποτε».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης