Παπακώστα: Μηδενική ανοχή στον «Ρουβίκωνα»

Παπακώστα: Μηδενική ανοχή στον «Ρουβίκωνα»

«Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή στον ''Ρουβίκωνα''. Τέλος, τελεία». Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, για τη στάση του υπουργείου έναντι της δράσης της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, αλλά και γενικότερα έναντι της ανομίας. «Τον λογαριασμό τον πληρώνουν» επέμεινε για τον «Ρουβίκωνα». 

Όπως υποστήριξε, τα μέλη της οργάνωσης «κάνουν προσπάθειες να διατηρούνται στην επικαιρότητα σαν παλιοί πολιτικάντηδες που θέλουν να δικαιολογούν και την ύπαρξή τους». 

«Υπό την έννοια αυτήν, κλιμακώνουν (τις παρεμβάσεις)... Θέλουν να δείξουν ότι κάνουν κάτι πιο σημαντικό από αυτό που κάνουν, προσάγονται και όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, συλλαμβάνονται, και τον λογαριασμό τον πληρώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός, επιμένοντας σε παλαιότερη δήλωσή της στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κα Παπακώστα, «στην πραγματικότητα συμβαίνει ό,τι λένε οι ίδιοι (σ.σ.: Ρουβίκωνας): εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα υπάρχουν, μπορεί κάποιος να σε αιφνιδιάσει, μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αν το θελήσει. Το θέμα είναι πώς τον αντιμετωπίζεις και τι σήμα δίνεις... Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή. Τέλος, τελεία». 

«Παλαιότερα υπήρχε Υπουργείο Εσωτερικών, τώρα έχουμε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη… Υπάρχει συμβολισμός, δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη» σημείωσε.

«Κάθε μέρα εξαρθρώνονται πολύ μεγάλες υποθέσεις που χρόνιζαν, δουλεύει πολύ η αστυνομία, κάνουμε άοκνη προσπάθεια και εμείς και η αστυνομία» πρόσθεσε η υφυπουργός. 

Παραδέχθηκε ότι έχουν δίκιο οι αστυνομικοί έως έναν βαθμό που διαμαρτύρονται. Έχουν επιφορτιστεί να κάνουν τα πάντα, ενώ υπάρχουν φθορές και στο υλικό που χρησιμοποιούν, είπε η κα Παπακώστα.

«Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι καθημερινά στα Εξάρχεια» σημείωσε ερωτηθείσα εάν μπορεί να πάει για φαγητό στα Εξάρχεια. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 10:24