Καμπάνια με τηλεοπτικά σποτ για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 ξεκινάει από τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον «Ιανό» και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στη σχετική διάταξη/πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την υλοποίηση σχετικής ενημερωτικής εκστρατείας, είπε ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει σε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης, όπως το «Μένουμε Σπίτι», όπου θα γίνει μέσω σποτ που θα προβληθούν από τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Το ποσό που θα διατεθεί για αυτή την καμπάνια θα είναι 2 εκατομμυρίων ευρώ συν το ΦΠΑ.

Όπως εξήγησε θα είναι μια καμπάνια που όπως και στην πρώτη φάση απέδειξε πόσο ωφέλιμη ήταν και έσωσε ζωές.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης «γιατί δεν προχωράει με την μέθοδο των δωρεάν τηλεοπτικών μηνυμάτων που είναι υποχρεωμένα τα πανελληνίας εμβέλεια κανάλια να προβάλουν», εξήγησε ότι «τα δωρεάν μηνύματα είναι χρήσιμα» αλλά αυτά θα πρέπει να τα δούμε και ως την αποτελεσματικότητά τους. Και έδωσε ως παράδειγμα τα δωρεάν μηνύματα του υπουργείου Παιδείας για την πανδημία στο άνοιγμα των σχολείων και σε τι ώρες και με ποια συχνότητα αυτά προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός ανέφερε πως για τις καμπάνιες ενημέρωσης θα υπάρξει ανάδοχος και για τον τρόπο που θα γίνει ο καταμερισμός της, λέγοντας πως έχουμε και κατευθυντήριες οδηγίες που μας έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στα πρακτικά της Επιτροπής. Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση προχωράει ταχύτατα και με πλήρη διαφάνεια πάντα και στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων».

Αναφορικά με την έκπτωση στη διαφήμιση, ο κ. Πέτσας είπε πως θα συμβάλει στην αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και προσέθεσε ότι όπως επισήμαναν το πρωί στην ακρόαση της Επιτροπή οι φορείς, αυτό δεν θα κοστίσει τελικά ούτε ένα ευρώ στο κράτος γιατί θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης που θα αναπληρώσει αυτή την έκπτωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχέδιου για τους πληγέντες από τον «Ιανό» τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί βρέθηκαν αμέσως στις περιοχές, ότι προχωράει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών και πως άμεσα η κυβέρνηση έφερε τα μέτρα της οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης