Μετά την έγκριση των μέτρων του νέου μνημονίου, το πράσινο φως του Eurogroup για χρηματοδότηση-γέφυρα και την αύξηση του ELA από την ΕΚΤ κατά 900 εκατ. ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά στο επόμενο στάδιο των κινήσεών του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, στη σκιά των απωλειών, αναμένεται την Παρασκευή να προβεί σε ανασχηματισμό, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται η ανακοίνωση των ονομάτων να μετατεθεί για το σαββατοκύριακο, απομακρύνοντας από την κυβέρνηση τους τέσσερις υπουργούς που καταψήφισαν την ελληνική πρόταση και συγκεκριμένα τους κ.κ. Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχο και -την ήδη παραιτηθείσα- Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και τον Νίκο Χουντή.

Όπως διαρρέεται, αλλάζουν χαρτοφυλάκιο Σκουρλέτης, Δρίτσας, Μπαλάφας, ενώ δεν αποκλείονται οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Τσίπρας, όσον αφορά στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων προορίζεται ο Σάββας Ρομπόλης, ενώ αμετακίνητοι φέρονται οι κ.κ. Βούτσης, Κατρούγκαλος, Πανούσης.

Πάντως, μετά το οριστικό ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί την προσφυγή σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό, με δεδομένο ότι προειδοποίησε για την απώλεια της δεδηλωμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης έσπευσε να δώσει το πρώτο στίγμα: Εκλογές το φθινόπωρο, δίχως να αποκλείεται ακόμη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, εφόσον υπάρξουν νέες απώλειες στην ψηφοφορία της 22ας Ιουλίου στη Βουλή.

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

To απόγευμα της Πέμπτης, ξεκίνησε η σύσκεψη του Α. Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης.

Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός/ Πηγή φωτό: eurokinissi

O Γ. Δραγασάκης στο Μαξίμου/ Πηγή φωτό: eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης