Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι επικηρύχθηκαν από την Άγκυρα έναντι του ποσού των 670.000 ευρώ έκαστος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Χρίστος Μυλωνόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με στόχο την απαγόρευση της επαναπροώθησης των «8» στη γειτονική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, θεωρώντας «απίθανο το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, κατέφυγαν στην Ελλάδα, αιτήθηκαν και έλαβαν πολιτικό άσυλο.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένως αξιώσει την έκδοση των «8», οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή τόσο στην τρομοκρατική -σύμφωνα την Τουρκία- οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, γνωστή και ως FETO, όσο και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μυλωνόπουλος επισήμανε, επιπλέον, ότι η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία.

«Η Τουρκία ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πολιτιστικό αταβισμό» και «παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας», ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση ως «διακαή επιδίωξη» και «θέμα γοήτρου» της Τουρκίας. «Εφόσον η ΕΛ.ΑΣ. επιτελεί τα καθήκοντά της, δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» εκτίμησε.

Πηγή: sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης