«Πρέπει να πείσουμε ότι διαθέτουμε εναλλακτική πρόταση»

«Πρέπει να πείσουμε ότι διαθέτουμε εναλλακτική πρόταση»
«Αν θέλουμε να συγκρουστούμε με το παρελθόν στην ουσία και όχι στα λόγια, θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση, στην οποία εκτός από τα ευχάριστα θα πρέπει να ακουστούν και τα δυσάρεστα» λέει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Σχετικά με την πρόταση που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς την προσεχή Πέμπτη στο Ζάππειο, τονίζει ότι πρέπει η ΝΔ να πείσει ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση και πως οφείλει να κάνει με μεγαλύτερη ένταση την αλλαγή στο μοντέλο αντιπολίτευσης που επικρατεί στη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Ο κ. Παπαθανασίου θεωρεί ως ομολογία αποτυχίας τυχόν προσφυγή της κυβέρνησης στις πρόωρες κάλπες και προτείνει μείωση των φόρων, ως το μόνο μέτρο που μπορεί να προσθέσει έσοδα.
Για την «απογραφή» που έκανε η ΝΔ θεωρεί ότι το ερώτημα ήταν αποπροσανατολιστικό, καθώς το θέμα είναι αν η πολιτική που ακολουθήθηκε μετά ήταν αποτελεσματική: «αν η απογραφή το 2004 ήταν λάθος, αυτό που έκανε η σημερινή κυβέρνηση το 2009 σε συνθήκες διεθνούς κρίσης, ήταν έγκλημα», καταλήγει.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 08:58