Με την προοπτική των διπλών εκλογών του Ιουνίου -παρά της περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις  του πρωθυπουργού- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συγκαλεί την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να θέσει τους άξονες της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα ξεκινήσει μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς στο ΠΑΣΟΚ είναι προφανές ότι προετοιμάζονται για διπλή εκλογική αναμέτρηση -ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές- στις αρχές του Ιούνιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, καθώς στις τάξεις του κινήματος είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει εκλογικό αιφνιδιασμό και εκτιμούν ότι η ημερομηνία για την προκήρυξη των εκλογών είναι η 10η Μαΐου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο κ. Παπανδρέου θα χαρακτηρίσει τις εκλογές του Ιουνίου ως ευκαιρία να γυρίσει σελίδα η χώρα, να αλλάξει πορεία και να αρχίσει η προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τονίσει ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου εκ των πραγμάτων αποκτούν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, καθώς σε αυτές ο λαός θα κληθεί να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου θα σημειώσει ότι η μόνη επιλογή πλέον της κυβέρνησης είναι να δεχτεί την πρόκληση του ΠΑΣΟΚ για εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για το τι θέλει, ενώ αναμένεται να καταγγείλει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ «δίψα για εξουσία» ως απάντηση στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Η εισήγηση Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο

Στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι φράσεις «ιστορικές ευθύνες» και «κρίσιμες στιγμές» αποκτούν σήμερα το κυριολεκτικό νόημά τους», προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να κατανοήσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη, δηλώνει κουρασμένη και είναι τελικά επικίνδυνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση «μετατρέπει τις δικές της αποτυχίες σε εκβιαστικά διλήμματα για τον πολίτη, ευθύνεται για την εγκληματικότητα και την διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, απαξιώνει τις εργασιακές σχέσεις, ενθαρρύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ακολουθεί ρουσφετολογικές πολιτικές αντί πολιτικών για τους ανέργους».

Ο κ. Παπανδρέου χρέωσε επιπλέον στην κυβέρνηση «φοροεπιδρομή στους μικρομεσαίους, φορολογικά δώρα στους πλουσίους και σπατάλη και πελατειακή διαχείριση», προσθέτοντας ότι με ευθύνη της ΝΔ έχουμε σήμερα ένα διπλό έλλειμμα τόσο δημοσιονομικό όσο και διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

«Στην ΕΕ υπάρχουν πολλά περιθώρια, το ερώτημα είναι πώς τα αξιοποιεί κανείς» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως «τα περιθώρια αξιοποιούνται με σχέδιο, πρωτοβουλίες, δράσεις και συμμαχίες και αξιοπιστία η οποία εν μέσω κρίσης είναι κρίσιμο μέγεθος το οποίο η κυβέρνηση έχει χάσει απέναντι στους πολίτες, τους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές».

 Μιλώντας πάντα για την ΕΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την αναγκαιότητα μιας «προοδευτικής κατεύθυνσης» και έκανε λόγο για «ένα «κοινωνικό Μάαστριχτ με μετρήσιμους στόχους για την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο και για «νέα εργαλεία» όπως το «Ταμείο Πράσινης Ανάπτυξης» και μια «νέα κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης