«Θα δώσουμε μάχη γερή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου και ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση σε όλα αυτά που ζει» ανέφερε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Πρωτούλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο κ. Πρωτούλης σημείωσε: «Φαίνεται σαν τις ομιλίες των στελεχών των δύο κομμάτων να τις έγραφε το ίδιο χέρι με διαφορά λίγων χρόνων. Στα στρατηγικά ζητήματα υπάρχει απόλυτη συμφωνία και όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπλέουν στα μεγάλα, τόσο σηκώνονται και οι τόνοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τον ακροδεξιό λόγο τόνισε ότι «η ακροδεξιά, ο εθνικιστικός λόγος, ο φασιστικός λόγος και οι φασιστικές δυνάμεις δεν είναι κάτι έξω από το σύστημα. Και μάλιστα σε εποχή καπιταλιστικής κρίσης, όπου πρέπει όλος ο κόσμος να γονατίσει και υπάρχει σε όλη την ΕΕ η πολιτική για φθηνούς εργάτες, χρειάζονται και τέτοιες δυνάμεις όπου η πολιτική αυτή θα περνάει όχι μόνο με το “καρότο” της Σοσιαλδημοκρατίας αλλά και με το “μαστίγιο”».

«Αυτό το είδαμε στον Όρμπαν, αλλά και σε μια μάντρα στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου, όπου ολόκληρη ήταν ζωγραφισμένη με αρχαιοελληνική γραφή και είχε ένα “ρητό” στρατάρχη της Βέρμαχτ, Μανστάϊν και μάλιστα σε ένα νησί που έχει χιλιάδες νεκρούς στην Αντίσταση, και δεν υπάρχει σπίτι Μυτιληνιού που δεν έχει εξόριστο και βασανισμένο. Και μετά ορισμένοι απορούν πού βρέθηκε η Χρυσή Αυγή στη Λέσβο. Γι’ αυτό θα παρθούν μέτρα;» επισήμανε, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση γι’ αυτό το ζήτημα στη Βουλή «και αναμένουμε όχι λόγια, αλλά και μέτρα».

«Και εδώ κρίνεται όχι μόνο η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, αλλά συνολικά. Μην παριστάνει ο καθένας τη “μωρή παρθένα” όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι καλεσμένοι σε όλες τις τελετές ορκομωσίας στα στρατόπεδα σε όλη τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Πρωτούλης, ο οποίος ερωτηθείς αν γίνεται να μην προσκαλώνται, απάντησε: «Βεβαίως, μπορείς να μην τους καλέσεις. Είναι μια συμμορία εγκληματική, ναζιστική, που είναι υπόδικη. Οι δολοφόνοι έχουν σκοτώσει ανθρώπους και κοιμούνται στα σπίτια τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι διαμορφώνεται μέσω των σχετικών νόμων ένα θεσμικό πλαίσιο, όπου «μπορεί σύννομα να δίνονται εκατομμύρια σε ΠΑΕ, σε επιχειρηματικούς ομίλους για να φτιάχνουν μαρίνες, αλλά την ίδια στιγμή να μη δίνεται τίποτα για αντιπλημμυρικά έργα ή για να δοθεί θα πρέπει να έχει επέλθει μια ολόκληρη καταστροφή, το ίδιο και για αντιπυρικά έργα και αυτά μισά, κουτσουρεμένα και είναι και ερωτηματικό αν φθάνουν, όχι για να καλύψουν τις ανάγκες, αλλά για να γίνουν».

«Να κάνουμε τη διαφορά ανοίγοντας τον δρόμο σε μια διαφορετική πολιτική πρόταση, αυτή του ΚΚΕ, που έχει αναφορά στην ενεργή συμμετοχή του λαού στον αγώνα» κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης