«Το μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά» των διαπραγματεύσεων, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία με τους εταίρους «είναι εφικτή, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση που θα δώσει πραγματική λύση και δεν θα αναπαράγει το μνημονιακό αδιέξοδο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως το σχέδιο που παρουσίασε η Αθήνα είναι «απολύτως ρεαλιστικό, το μόνο ρεαλιστικό», λέγοντας πως η πρόταση των δανειστών είναι «στείρα επανάληψη του μνημονιακού προγράμματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις συναντήσεις κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της να διαπραγματευτεί σκληρά και να μην υποταχτεί σε μνημονιακά τελεσίγραφα» και «απέδειξε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί ο κοινός τόπος για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

«Κινούμενοι με αποφασιστικότητα και διαλλακτικότητα», γράφει, «καταθέσαμε ένα σχέδιο λύσης που δεν αποτέλεσε αναπαραγωγή του προγράμματός μας, αλλά ενσωμάτωσε τα σημεία σύγκλισης που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις». «Ωστόσο, η πλευρά των δανειστών κινήθηκε στον αντίποδα» συνεχίζει, λέγοντας πως το σχέδιο που παρουσίασε «αντιβαίνει στη λαϊκή εντολή και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και την ύφεση».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη συμφωνίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι διατεθειμένη να συνθηκολογήσει και να αποδεχτεί τη συνέχιση πολιτικών που πέντε χρόνια τώρα καταστρέφουν την ελληνική οικονομία» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα επιμείνουμε στον διάλογο, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε τελεσίγραφα» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης