Θέματα ισότητας των φύλων συζήτησαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δύο γυναίκες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση αλλά και συμφέρον να κυρωθεί άμεσα από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης που αφορά τα θέματα προστασίας των γυναικών από την σε βάρος τους άσκηση βίας. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει κυρώσει τη συνθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις δυνατότητες διαμόρφωσης ολοκληρωμένης θέσης της Ελλάδας, ενόψει της εισαγωγής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για συζήτηση, της πρότασης Οδηγίας της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας Φύλου (FEMM – η κ. Κούνεβα είναι μέλος της) με αντικείμενο την «ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές και την κατάργηση της οδηγίας 2010/18/ΕΕ του Συμβουλίου». Πρόκειται για Οδηγία που προτείνει να ενσωματωθούν πολιτικές για αποκατάσταση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και παροχών (για άντρες και γυναίκες) στην νομοθεσία των κρατών-μελών.

Η υφυπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την ευρωβουλευτή για το νομοσχέδιο που πρόκειται άμεσα να κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή, το οποίο αφορά στην επίλυση ζητημάτων ισότητας φύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης