Σταθάκης: Τα μέτρα θα περάσουν χωρίς πρόβλημα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 21:53
Σταθάκης: Τα μέτρα θα περάσουν χωρίς πρόβλημα
Δεν θα ακολουθήσει νέο πακέτο μονόπλευρης λιτότητας, μετά τη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης αποτιμώντας τις αποφάσεις στο σημερινό συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι για τις όποιες αλλαγές, όπως η αύξηση των φόρων σε ορισμένες κατηγορίες, θα προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να προκύπτει μηδενικό δημοσιονομικό άθροισμα.

"Αν μειωθεί το αφορολόγητο, μπορεί να μειωθεί και ο ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες βασικών προϊόντων, ή να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με την προοπτική αυτών των αντισταθμιστικών μέτρων, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως η κυβερνητική πλειοψηφία, θα ψηφίσει τα νέα μέτρα "χωρίς πρόβλημα".

Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα με την προοπτική της άμεσης συμφωνίας ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να καταρτιστεί ένα πακέτο για το χρέος και για τα πλεονάσματα του 2019 και 2020, με το βλέμμα σε ένα έκτακτο Eurogroup τον Μάρτιο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 21:53