«Όλα τα ζητήματα που αφορούν τις επανορθώσεις περιλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου έχουν νομικά κλείσει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier, σε κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο μετά το πέρας της συνάντησής τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις αποτελούν «ένα θέμα των συζητήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του έχει αναλάβει στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης.

Μιλώντας πριν τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, ο Steinmeier δήλωσε ότι η Γερμανία σέβεται το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, αλλά συνεχίζει να περιμένει ότι «η Ελλάδα σέβεται το γεγονός πως περιμένουμε αξιοπιστία και προσκόλληση στις δεσμεύσεις».

Eν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει την σημερινή δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την ύπαρξη «Σχεδίου Β» στην περίπτωση που η Γερμανία επιμείνει στην σκληρή γραμμή, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια ευρωπαϊκή λύση, συζητά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα ακούσει και όλες τις πλευρές οι οποίες θέλουν να είναι αλληλέγγυες προς αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε ευρωπαϊκή λύση, αλλά διαφορετική από ό,τι ως σήμερα», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης